I know the porridge is difficult to picture. It is so boooring  but so HEALTHY!

przepis po polsku:
proporcje i ilości dowolne, zależnie od tego jaki danego tygodnia mamy nastrój
ja zwykle daję na oko, ale to jest po 2,3 łyżki różnych rzeczy. wychodzi dosyć gęsta kasza. trzeba mieszać zwłaszcza na początku przy dosypywaniu kaszek bo sie robią grudki. gotować ok pół godziny, do rozgotowania.

gorzki – wrzątek 3l, szczypta kurkumy
słodki – kasza jaglana, kaszka kukurydziana, płatki jęczmienne, cynamon, kminek mielony
słony – szczypta soli
kwaśny – kilka kropel cytryny, płatki orkiszowe, kaszka orkiszowa
ostry – szczypta imbiru , płatki owsiane
gorzki – płatki gryczane, amarantus ekspandowany albo płatki drobne
słodki – dodać na koniec gotowania łyżkę masła i łyżkę miodu

wekować
przy odgrzewaniu dodać rodzynek
na talerzu dołożyć karobu

Leave a comment